Min bästa träningskompis

En stor del av mitt liv handlar om hälsa, jag har diabetes och för mig är det extremt viktigt att hålla igång med träningen, ha strikta rutiner och äta rätt varje dag. För tre år sedan så köpte jag och min flickvän en hund, en Rhodesian Ridgeback. Det är en större typ av hund och den kräver mycket motion vilket är perfekt för mig. Vi tar en morgonpromenad varje morgon på fyra kilometer ungefär. Efter jag kommer hem från jobbet tar vi en löptur på cirka sex-åtta kilometer och på kvällen en kvällspromenad på tre kilometer ungefär. Så vi får en jäkla massa motion, jag, min flickvän och hunden. Nu när det är så varmt så blir det jobbigt för honom att springa mitt på dagen. Jag brukar trimma honom på ett ställe i Nacka som erbjuder hundtrim. De är superduktiga och har stenkoll på hur alla olika djur ska klippas på bästa sätt. Ett tips som de berättat för mig är att klippa hundens mage för att den ska kunna svalka sig bättre. det har vi gjort hos deras hundtrim i Farsta och Saltsjö-Boo. Men vår hund har inte så mycket tjockt hår så det är inte så farligt för honom, värre för andra hundar som mer hår än vår. De har riktiga bekymmer i denna värmen. Stället som vi brukar besöka heter Wavedogs Trim o Hundcenter AB och de erbjuder sina tjänster i Farsta, Tyresö, Nacka, Saltsjöbaden och flera andra orter. Det är som en skönhetssalong för djur, där de får pälsvård, klippning och andra behandlingar för deras välbehag. Vi och vår hund älskar att gå dit.

Du gillar kanske också...